[IES Digital] Un pas més enllà

| IES Biar | IES Digital
[IES Digital] Un pas més enllà

Fa dos setmanes es va posar en marxa el projecte de l'hivernacle al IES Biar. Després d’un dur procés de treball, que va des de preparar i instal.lar l’estructura fins a començar a treballar en l’hivernacle, tots els i les alumnes estem molt il·lusionats de poder fer feina de treballs forestals. Este hivernacle és una eina de treball molt educativa i esperem aconseguir molt bons resultats.

02

Tot va començar l’any passat van vindre uns operaris a muntar l’hivernacle al pati del nostre institut. Prèviament els alumnes de l’FPB vam muntar el reg i vam preparar el terreny. Abans de tot vam fer un dur treball llevant la grava que hi havia i també vam anivellar el sòl. Aquest any ha vingut un operari per a muntar tres llits freds i un llit calent que va connectat a l’electricitat provinent de les plaques solars que tenim damunt de la caseta de reg. Després de comprovar que tot està en ordre ja podem començar a treballar.

03

Per a posar en marxa l'hivernacle , en primer lloc hem collit  les llavors dels arbres i arbustos, per a després, portar-les  al taller i fer una elecció de les que estiguen roïnes o buides. Seguidament hem començat a plantar aquestes  llavors en alvèols amb turba i a soterrar-los a 2 cm de profunditat. Les llavors són de: carrasca (Quercus ilex), ginebre (Juniperus oxycedrus), arboç (Arbutus unedo). I per últim farem esqueixos de romer (Rosmarinus officinalis) agafant una branca.

04

Tenir l'hivernacle en el nostre institut és un gran pas endavant en l'evolució i l’afiançament de la nostra FPB de forestal. Ens ajuda a millorar i augmentar la nostra formació així com les oportunitats d’aprendre més en aquest curs i acabar el curs amb les capacitacions necessàries per a poder dedicar-nos a aquest ofici en un futur.

Yassín Requena Molina  Adrián Barceló González

Lucía Aguilar Perez    Xavier Berenguer Orts

Fabiola García Guill   Ainhoa García Camarasa

Andrea Francés Penadés Alejandro Jimenez Valdés

05

L'article té 46 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).