• Inici
  • IES Digital
  • [IES Digital] Els alumnes de l’IES Biar participen en un joc de rol sobre consum responsable

[IES Digital] Els alumnes de l’IES Biar participen en un joc de rol sobre consum responsable

| Adrián Gil, Alejandro Molina, Raúl Satorres i Aarón Valdés | IES Digital
[IES Digital] Els alumnes de l’IES Biar participen en un joc de rol sobre consum responsable

El passat dimecres 30 d’octubre, els alumnes de Ciències de la Terra i Mediambientals de 2n de Batxillerat vam realitzar una activitat relacionada amb el consum responsable. Esta activitat va ser proposada per l’associació: Llavors d’Ací. Una xica que forma part d’aquesta associació ens va guiar per a realitzar-la correctament.

Primerament, ens va introduir amb un vídeo sobre la irresponsabilitat d’algunes empreses a l’hora de produir i d’exportar determinants productes alimentaris, davant la nostra passivitat en respecte a açò.

Tot seguit, vam fer una tertúlia sobre les opinions que teniem al respecte. A continuació, vam iniciar un joc de rol, que consistia a representar cadascun de nosaltres a un personatge fictici, el qual tenia certes característiques relacionades amb els temes tractats. Solien representar a llauradors locals, a grans empresaris o ecologistes. El que havíem de fer era posicionar-nos a favor o en contra de determinades accions com aprovar una plantació local, favorable per als llauradors, però que alguns empresaris veien com una competència.

Segons les opinions donades, colocavem a un mapamundi una enganxina positiva (bona per al medi ambient) o una negativa (contaminant i perjudicial per al medi ambient). Al final, vam aconseguir que tot el mapa fóra totalment positiu i, per tant, sostenible.

Va ser una activitat entretinguda i que ens pot servir per a adonar-nos-en que una petita acció pot tindre una gran influència al nostre entorn.      

Adrián Gil, Alejandro Molina, Raúl Satorres i Aarón Valdés

Podeu consultar la pàgina web de l’associació “Llavors d’ací”, per a més informació per fer u consum responsable: https://llavorsdaci.org/

L'article té 31 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).