[IES Digital] Recomane... "L'amic Retrobat", de Fred Uhlman

| Clara Valdés | IES Digital
[IES Digital] Recomane... "L'amic Retrobat", de Fred Uhlman

Amistat, crueltat i record,  per  Clara Valdés

Alguna vegada has llegit un llibre que t’ha fet adonar-te de com és la vida? Sí, com si t’haguera pegat una bufetada dien-te: així són les coses i la història desgraciadament no es pot canviar.

Doncs així em vaig sentir quan vaig acabar de llegir L’amic retrobat, una novel•la escrita per Fred Uhlman que ens conta la història de Hans, un jove jueu que viu a l’Alemanya d’entreguerres del Segle XX. Hans coneix a Konradin, fill d’una familia aristocràtica i es fan inseparables. Però l’arribada dels nazis al poder complicarà la vida de Hans obligant-lo a marxar a Amèrica. El jove jueu no sabrà res més de Konradin fins que 30 anys després els amics es “retrobaran” amb un desenllaç sorprenent.

L’amic retrobat és la millor manera de viure en primera persona la crueltat del nazisme ja que, l’autor, fa referència a la cultura i a la societat de l’Alemanya de l’època. A més, ens permet conèixer els somnis, temors i emocions del protagonista, convertint-lo en una persona real.

Si vols emocionar-te i aprendre a l’hora, et recomane aquest llibre. Sense dubte, una novel•la brillant.

L'article té 68 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).