• Inici
  • IES Digital
  • [IES Digital] L'espai de l'IES estrena un nou apartat sobre recomanacions lectores

[IES Digital] L'espai de l'IES estrena un nou apartat sobre recomanacions lectores

| IES Digital | IES Digital
[IES Digital] L'espai de l'IES estrena un nou apartat sobre recomanacions lectores
Aquesta setmana recomanem dues novel.les, que tenen com a punt de partida dos conflictes bèl.lics i dues dones com a protagonistes.

Recomane ... "Córrer sense por",  per  Mar Valdés Albero. 

Valor i Valentia
Quan un llibre t'emociona no per alguna cosa bonica, sinó perquè t'ha posat els peus a terra, et deixa completament fora de lloc. Això ocorre amb la novel.la "Córrer sense por" de l'autor Giuseppe Catozzella. Aquest, a mesura que va contant com Samia, una lluitadora que, malgrat viure en un país subdesenvolupat, aconsegueix arribar ben lluny, va desencadenant en nosaltres un sentiment de tristor davant les injustícies per les quals no fem res. 

I, és aleshores, quan empatitzem amb la noia, quan fem nostres totes les seues dificultats per  arribar a complir el seu somni de competir als JJ.OO de Londres, que ens sentim petits, descontents, fins i tot, potser fets pols... però com que no és el mateix viure la lectura que contar-la, t'anime a llegir i reflexionar sobre el tema del llibre, que de segur no et deixarà indiferent.

Història de la deportista Samia:

 
Recomane ... "Llàgrimes sobre Bagdad", per Julia Albero Poveda
 

163

Viure en temps de guerra
Guanyadora del Premi Barcanova i escrita per Gemma Pascual i Escrivà, "Llàgrimes sobre Bagdad" ens apropa a la realitat d'una guerra des de el punt de vista civil o familiar. La protagonista, Erfan, és una noia de 13 anys que desitja ser balladora de ballet i que es troba inclosa dins d'una guerra on haurà de lluitar per la supervivència, ella i tota la seua família i deixar enrere una vida.
La novel·la aconsegueix transportar-nos a la guerra d'Iraq mitjançant la història de la seua protagonista i ens fa adornar-nos de la crueltat que suposa una guerra i la duresa de les vivències que una família innocent ha de patir durant un esdeveniment d'aquest tipus.

Ací us deixe un enllaç a un vídeo en el qual Gemma Pascual explica breument de què tracta i la inspiració que va usar per a escriure aquest novel·la.

L'article té 60 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).