• Inici
  • IES Digital
  • [IES Digital] "Meravellós sistema educatiu", per Sara Vento

[IES Digital] "Meravellós sistema educatiu", per Sara Vento

| Eduard Garcia Molina | IES Digital
[IES Digital] "Meravellós sistema educatiu", per Sara Vento
Meravellós sistema educatiu, que ens afona en una rutina que no podem trencar. El sistema que ens fa competir uns amb els altres. Ens «preocupem» molt pels resultats acadèmics dels nostres companys i els «felicitem» si aproven però per darrere de nosaltres.
I quina meravella alçar-se tots els dies pel matí després d’haver passat la nit sense dormir per haver-se quedat estudiant. Repetint tots els dies el mateix, «escoltant» el que diuen els professors eixos continguts que ens seran «tan útils» al llarg de la nostra vida (si es que passem de curs sense tallar-nos les venes) útils per a aprovar la PAU. Eixes persones que pensen que la seua assignatura es la més important, les seues idees les úniques que valen, que pensen que no tenim res més que fer que estudiar i hem de ser perfectes. Sense tindre en compte que igual, nosaltres tenim millors coses que fer que obeir ordres i competir amb els nostres companys tots els dies. Sense tindre en compte que tenim que dormir, menjar i relacionar-nos com a mínim i més amb inestabilitat emocional produïda per les hormones que es dona en aquest període de la nostra curta existència.
 
És molt «útil» a quin bloc de contingut pertany un fragment en història. Segurament farem matrius i derivades tots els dies. ¿Es que no pots saber escriure «bé» si no saps analitzar textos i exprimir cada paraula de un text fins a carregar-te’l convertint la llengua en una «ciència mecànica»? ¿És que no sabem escriure si no posem allò que el professor vol llegir? Això «diuen» i és el que ens acabem creent.
 
I encara més divertit, es el nivell d'hipocresia que podem trobar. Volent presentar treballs a tots els concursos per a que el institut guanye algun. Ficant bones cares i «felicitant» als guanyadors i criticant per l’esquena. Treballant en grups amb gent que preferiries no veure mai més però seguint amb eixe «somriure» a la cara. Tot per quedar bé, tot per el què diran.
 
Al final fa igual, passes els anys i t’adaptes com pots. I costa. Perquè entenent-ho tot, es pot suspendre i pots traure excel·lents sense tindre ni idea, depenent de com d’obedient sigues i les teues estratagemes per aconseguir-los. No és sols l’educació, ja ens preparen des de xiquets per a quan treballem, siguem obedients, productius i no qüestionem res i visquem en aquest món on si les ovelles no tenyixen la llana de blanc, es queden fora del ramat condemnades a morir de fam o ser devorades pels llops. «Meravellós» sistema educatiu.

Sara Vento

112

L'article té 45 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).