• Inici
  • IES Digital
  • [IES Digital] Aprenent arqueologia a les coves de la Sarga i el Museu arqueològic d'Alcoi

[IES Digital] Aprenent arqueologia a les coves de la Sarga i el Museu arqueològic d'Alcoi

| IES Digital | IES Digital
[IES Digital] Aprenent arqueologia a les coves de la Sarga i el Museu arqueològic d'Alcoi

La visita de l'IES Biar a les coves de la Sarga el passat 12 de Març va ser molt interessant i divertida. Gràcies al fet que tinguérem un guia que sabia moltes coses sobre les pintures rupestres i ens ho explicava molt clarament perquè tot el món es pogués assabentar. Per a poder veure les coves cal pujar la muntanya, però no és gens perillós i a més té una senda que senyala el camí de la pujada.

90

Ens va explicar perquè els habitants del Neolític pintaven aquestes pintures i que significa cada una. I a més ens vam dir diferents tipus de pintures: Macroesquemàtica, Esquemàtica i Llevantina. El guia tenia molta paciència, ja que nosaltres xarràvem molt i no li deixàvem explicar, però al final vam fer cas i tothom li va escoltar.

91

Després vam anar al museu arqueològic d'Alcoi on vam esmorzar i ens van dividir en dos grups en els quals vam entrar dins del museu on ens esperava un guia per a explicar-nos la utilitat de cada objecte o mecanisme que utilitzaven els nostres avantpassats des de el Paleolític fins la sala dels Ibers. Ens va agradar un muntó.

Maria Galvañ, Elena Silvestre i Fàtima Bellod

92

L'article té 42 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).