[IES Digital] Olimpíades de filosofia i geografia

| Yaiza Vilaplana Francés i Elena Sanjuan Estevan | IES Digital
[IES Digital] Olimpíades de filosofia i geografia

Recentment, l’IES BIAR ha participat en diverses de les olimpíades de la Universitat d’Alacant. L’olimpíada de filosofia, celebrada el 28 de Febrer, i l’olimpíada de geografia, el 8 de març.

En primer lloc, un grup d’onze alumnes de l’IES BIAR vam participar en l’olimpíada de filosofía el dia 28 de febrer. Prèviament, ens havien preparat durant setmanes. La preparació va consistir en la lectura i posterior reflexió sobre diversos textos filosòfics en grup, de manera que les hores es convertiren en converses entre amics sobre temes que habitualment no tractem, sent així molt amenes. Per poder dur-la terme, vam comptar amb l’ajuda dels dos professors de filosofia del centre, Teresa i Rafa, qui ens van acompanyar a la Universitat d’Alacant.

01 

La jornada de l’olimpíada començà a les huit i mitja del matí, hora en què eixirem de Biar. Una vegada vam arribar a la universitat després del trajecte en autobús, que compartirem amb altres alumnes d’Onil i Villena, ens dirigirem a la classe assignada i un professor de la universitat ens explicà en què consistia la prova, el temps que disposaríem i altres aspectes necessaris per a la realització de l’examen, malgrat que ja estàvem assabentats. 

Després de l’hora i mitja en què havíem de realitzar una dissertació, tots els alumnes que participarem, juntament amb Teresa i Rafa, donàrem un passeig per la universitat, fent una parada a la cafeteria per esmorzar. En aquest descans aprofitàrem per a compartir impressions sobre la prova, sent aquestes de tota mena, tant positives com negatives.

A continuació, els membres de la facultat de Filosofia i Lletres de la UA van realitzar una breu xarrada per explicar dates d’interés sobre aquesta facultat i l’olimpíada de Filosofia. Per exemple, ens van contar que aquesta última havia sigut de les més multitudinàries, amb més de cinc-cents participants només a la província d’Alacant. Finalment, vam emprendre el camí de tornada a Biar, arribant a l’institut vora les dos del migdia.

 02

Una setmana més tard va ser l’olimpíada de geografia i sis xiques del grup de geografia de segon de batxillerat ens vam decidir a participar. Es va celebrar el dia 8 de març, i aprofitant el dia de la dona es va fer una menció especial al treball de les dones en la geografia.

El dia 8 de març vam agafar camí les 8 xiques i Maria José, la nostra mestra de geografia, i ens vam dirigir a la Universitat d’Alacant. En arribar a la UA vam anar a esmorzar per carregar les forces per a la posterior prova. Aquesta prova consistia en 50 preguntes tipus test sobre geografia, tant física com humana. La participació d’aquest any, encara que va ser de les més nombroses durant els últims anys, va ser molt menor que en l’olimpíada de filosofia, amb una diferència de quatre-cents alumnes. Van anar cridant a cadascú dels participants per fer la prova i anàvem passant a l’aula i agafant lloc. Les preguntes tipus test havíem de contestar-les en un temps de 45 minuts i a totes ens va donar temps a acabar-les.

 03

En acabar la prova vam estar comparant resultats i, per a la nostra sorpresa, els resultats no anaven mal encaminats. Mentre es feia la correcció de totes les proves, vam poder descansar i esmorzar. Més tard, ens van fer una xarrada sobre el despoblament, un tema que preocupa molt actualment i veiem dia a dia a les notícies.

 04

Per finalitzar la jornada, es va fer entrega dels premis. Hi havia un tercer, un segon i un tercer premi per a les més altes qualificacions en la prova. A més a més, després es va fer entrega de nou accèssits (30€ per a la llibreria de la UA) per aquells que també van obtenir un bon resultat. I, per a la nostra sorpresa, una de les alumnes de l’IES BIAR va rebre un accèssit, Yaiza. L’emoció ens va poder a totes quan vam sentir el seu nom, sobretot a Maria José. Sincerament, cap de les sis esperàvem obtenir un bon resultat.

 05

En general, les dues olimpíades van ser molt interessants i nutritives per als participants. A més a més, ambdues van ser útils per a fer un bon ambient de grup i conéixer la Universitat d’Alacant. En definitiva, animem als alumnes del centre a participar en properes olimpíades, ja que a banda de compartir l’experiència amb altres companys de l’IES i aprendre sobre assignatures diferents, passes unes hores molt divertides i entretingudes, independentment del resultat de la prova.

Yaiza Vilaplana Francés

Elena Sanjuan Estevan

2n BATX B

L'article té 48 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).