• Inici
  • IES Digital
  • [IES Digital] Els alumnes d'FPB Forestal de l'IES Biar instal·len setze caixes niu a la Serra de Biar

[IES Digital] Els alumnes d'FPB Forestal de l'IES Biar instal·len setze caixes niu a la Serra de Biar

| Eduard Garcia Molina | IES Digital
[IES Digital] Els alumnes d'FPB Forestal de l'IES Biar instal·len setze caixes niu a la Serra de Biar

El passat dimarts 14 de març de 2.017 al voltant d'unes setze caixes niu han sigut col·locades i distribuïdes per la muntanya de Biar. Més o menys a l'alçada del camp de tir, els alumnes de primer i segon d'F.P.B. Forestal d'Institut de BIAR, van poblar els arbres amb caixes niu per al desenvolupament d'aus autòctones, on niuaran a la zona i viuran una temporada.

Els professors de l'assignatura de forestal van proposar donar la idea al alumnes i aquests es van posar mans a l'obra. Per internet van buscar plànols per fer les caixes niu, i a partir d'ací, es va fer la búsqueda de materials: palets de fusta, compra de cargols, claus... En total, el projecte s'ha dut a terme durant el mes de febrer fent les caixes niu, i per fi el dia 14/3/2017 el grup d'alumnes de l'institut anaren a la serra i les penjaren.
 
Ara, tots el anys cal anar a revisar si han niuat, o si hi ha alguna en mal estat, per així poder agafar-les i arreglar-les.
 
013
 
Una de les raons per les quals s'han fet aquestes caixes de fusta és perquè cal cuidar la fauna autòctona de la zona. També perquè Biar conserve millor el seu el paisatge i de pas, fer que, les aus tinguen un lloc on desenvolupar-se. La proposta ha segut molt ben rebuda per alumnes de la FPB ja que perment protegir els pardals de les adversitats climàtiques, depredadors i malalties. De pas es fomenta l'augment d'aus cosa que afavoreix l'eliminació de les plagues mes comunes de la zona. Les aus insectívores són fonamentals per a l'equilibri del nostre ecosistema, sestima que una sola au pot devorar fins 2'5 kg  d'insectes a l'any. A més, també ajuden a l'expansió del matoll mediterrani, perquè complementen la seua dieta amb fruits i llavorz que després dispersen per la serra. 
 
Amb tot, l'alumnat ha aprés que és molt important cuidar la fauna autòctona, ja siguen pardals o altres espècies, i també han aprés tasques de fusteria. A més, amb activitats com aquestes s'espera que altres habitants i turistes de Biar vegen com s'ha de respectar el medi fent xicotetes accions com aquesta.

L'article té 40 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).