• Inici
  • IES Digital
  • [IES Digital] Poemes de Joan Valls i Miguel Hernández per a celebrar el dia internacional de les llengües maternes

[IES Digital] Poemes de Joan Valls i Miguel Hernández per a celebrar el dia internacional de les llengües maternes

| Eduard Garcia Molina | IES Digital
[IES Digital] Poemes de Joan Valls i Miguel Hernández per a celebrar el dia internacional de les llengües maternes

El proper dimarts 21 de febrer, a partir de les 12:30h, els alumnes de 1r de Batxillerat i 4t d’ESO, assistirem a la Casa de Cultura de Biar amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Llengües Maternes.

L'activitat consistirà a recitar poemes de dos dels nostres grans poetes, Miguel Hernández i Joan Valls. Miguel Hernández va ser un poeta i dramaturg d'especial rellevància en la literatura espanyola del segle XX, va morir l’any 1942, aquest any se celebra el 75 aniversari del seu naixement. Joan Valls va ser un important poeta valencià que va nàixer al 1917 i va morir al 1989, del qual també se celebra aquest any el seu centenari.

Els alumnes de l'institut han treballat molt a classe: han escollit els poemes, els han analitzat, els han recitat moltes vegades per a practicar i millorar la posada en escena. També s’ha treballat en grups per completar la difusió de l’activitat. Ens hem dividit en diferents grups de treball: El grup de biògrafs, que s'han documentat sobre els autors; Els recitadors, el més nombrós, s'han organitzat en grups de quatre, amb una parella de "rapsodes" i una parella de "suport" a la recitació i comprensió del poema. A continuació, trobem el grup d'il·lustradors, que s’encarreguen de fer els cartells de difusió. Per últim trobem l'equip de premsa: un grup encarregat d'elaborar les notícies i un altre grup que faran els reportatges escrits i audiovisuals.

010

Alumnes de 4t d'ESO durant una de les sessions de treball en grup


En aquesta eixida, els alumnes podrem aprendre a recitar millor els poemes i conèixer de prop la poesia i els seus autors. Estem molt satisfets amb la iniciativa dels departaments de llengües del centre de l'IES Biar que, junt amb la Regidoria de Cultura, han proposat una activitat que ens ajuda a entendre el món de la poesia d'una manera diferent.

Fran Camarasa, Antonio Burca i Adrián Valdés 4t ESO B

Cartell fet per: Jonathan Alabau, Sara Piñeiro i José Hernández

L'article té 40 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).