• Inici
  • IES Digital
  • [IES Digital] Plantació al pati de l'escola pel dia de l'arbre

[IES Digital] Plantació al pati de l'escola pel dia de l'arbre

| Eduard Garcia Molina | IES Digital
[IES Digital] Plantació al pati de l'escola pel dia de l'arbre

Els alumnes de FPB de l'IES Biar i alumnes de primària i primer d'ESO, junt amb l'ajuntament de Biar, hui dia 17 de febrer de 2017 han dut a terme una reforestació de pins i espins.

El Dia De l'Arbre se celebra el 31 de Gener però l’institut i l’escola de Biar ho han celebrat hui des de les 8:00 fins les 14:00 del migdia. S’ha fet una plantació d'unes 700 plantes. La plantació, primer s’ha realitzat al pati de l’escola Mare de Déu de Gràcia de Biar. Els monitors són els alumnes de la FP Bàsica de Biar, i l’activitat va dirigida a alumnes de Primària i 1r de l’ESO.

Abans de plantar els arbres, els treballadors de l'ajuntament de Biar, han visitat la zona per a realitzar els forats i per a poder plantar els arbres. En la reforestació s’han plantat dos tipus d'espècies, Pi Pinyer (Pinus Pinea) i Espí Negre (Rhamnus Lycioides), aproximadament es plantaran 700 plantes.

Els arbres, entre altres molts beneficis, transformen el diòxid de carboni, responsable de l'efecte hivernacle, en biomassa, minimitza els riscos de inundació i eviten l'erosió. El dia de l’arbre se celebra en diferents dates, segons el país. S'elegeix un dia que siga propici per tal que els arbres arrelen, segons les seves condicions naturals.

02

El fet que esta activitat es faça des de l'escola i des de l'institut és fonamental, perquè xiquets i adolescents aprenguen des de xicotets a respectar el medi ambient, que siguen conscients que no esta bé tirar brossa a terra i estimar l’entorn més proper. Ens agradaria veure la nostra serra neta, ja que el medi ambient es necessari per a nosaltres i per al desenvolupament dels éssers vius. A més, és necessari per al patrimoni natural i pot beneficiar el turisme del poble.

Els responsables d’esta activitat són els alumnes de F.P.B, ja que estan estudiant el mòdul de forestal a l’IES Biar i ja tenen experiència en este àmbit.

Saúl, Paola, Álvaro, Javi, Aleix i Àlex
2n FP B2
03
 
04
 

L'article té 33 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).