• Inici
  • Entrevistes
  • Fent poble
  • Anna Ferre Navarro: "Estic orgullosa de representar que en pobles xicotets hi ha gent que s'esforça"

Anna Ferre Navarro: "Estic orgullosa de representar que en pobles xicotets hi ha gent que s'esforça"

| Eduard Garcia Molina | Fent poble
Anna Ferre Navarro: "Estic orgullosa de representar que en pobles xicotets hi ha gent que s'esforça"

Anna Ferre Navarro

Ens acostem una vegada més al món de l'esport des del nostres espai "Fent poble", aquesta vegada amb Anna Ferre Navarro. Tot i la seua joventut ja ha aconseguit bones actuacions en campionats autonòmics o campionats d'Espanya en la seua especialitat, els cent metres i els tres-cents metres tanques, dins de la disciplina de l'atletisme. Ens relata la importància de la seua família i del seu entrenador, Toni Verdú per aconseguir les seues metes. Cal recordar que actualment Anna forma part del Club d'Atletisme Vall d'Albaida (CAVA).

Per què l'atletisme i no cap altra disciplina?

Crec que va ser gràcies a les carreres del poble, sempre corria i sempre m'havien quidrat l'atenció, i com veia que guanyava i la motivació que et donaven els conills i els farols de llepolies. Vaig vore que m'agradava, i com sabia que ací a Biar hi havia gent que feia atletisme, un any vaig decidir apuntar-me i fins ara.

Quant de temps dediques a entrenar o preparar competicions?

Depén d'èpoques. Quan estem en època de competició eixes setmanes solem entrenar menys dies per tal d'arribar descansats a la competició, però quan no competim solem entrenar entre tres o quatre dies a la setmana. Les setmanes que tenim competició dos dies i un dia més flux per activar el cos.

A més has de convinar-ho amb els estudis, vida social, encara que ara està més limitada.

Sí, és organitzar-se un poc i ja està.

Penses que el talent de moltes persones queda un poc invisivilitzat per la preminència d'esports com el futbol?

Crec que sí, perquè a la millor hi ha persones que no destanquen tant, però a la millor pel fet de fer eixe esport ja se li dóna molta més visibilitat. Està bé motivar a altra gent, però no podem oblidar-nos d'altres esports i de la gent que ha decidit no agafar el futbol com a alternativa de distraure's, per exemple.

Penses que podria tirar avant un club d'atletismea a Biar?

Ara per ara és un poc difícil perquè tampoc hi ha molta gent fent este esport, en som tres ara. Però si en un futur la gent s'anima i s'apunta, a la millor sí que podria ser possible.

Penses que puga influir el fet de ser d'un poble menut per a créixer professionalment en un futur?

Vulgues o no la gent que viu en ciutats els clubs són més grans, solen tindre més popularitat, a la millor per eixa part és un poc més fàcil. Però si mostres interés, t'esforces i mostres interés en les competicions i vas destacant, finalment vas a aconseguir-ho.

El paper de la teua família és important per a la pràctica de l'atletisme veritat?

És importantíssim perquè sense ells no podria anar a cap lloc ni haver aconseguit la meitat de coses que he aconseguit. També que tinguen interés perquè puga anar a tots llocs i estiga satisfeta, la seua preocupació en definitiva, em motiva molt.

I del teu entrenador Toni Verdú?

Quan jo caic ell és el primer en dir-me que no passa res, de tot s'aprén i en llevar-nos les preocupacions que puguem tindre i ajudar-nos. Sense ell hauria sigut impossible, ha estat des del principi de tot.

Et sents ambaixadora de Biar quan vas fora de la comarca i portes el nom del poble?

Ambaixadora tampoc, però estic orgullosa que d'un poble tan xicotet hi haja representació. Que en llocs menuts hi ha gent que s'esforça per aconseguir bons resultats, per eixa part sí que estic orgullosa, no sé si ambaixadora seria la paraula, però orgullosa sí.

Què diries a altres xiques o xics per tal que se senten atretes i atrets pel que fas tu o per l'esport de l'atletisme?

Això ha de ser iniciativa pròpia, a mi em pot agradar molt vore per la tele un esport però després no m'agrada practicar-lo. I a la gent que estiga pensant en apuntar-se li diria que ho facen perquè així ixen de dubtes i perquè jo abans d'apuntar-me no sabia com m'aniria ni com seria, però estic molt contenta i els diria que aprofiten i que proven l'experiència.

On posa Anna la seua meta? Penses que algun dia podries dedicar-te professionalment a l'atletisme?

Crec que si t'esforces i compagines els estudis, que també són molt importants, amb l'esport al final cr deec que ho aconseguiries. Crec que el problema sobretot està en l'època que estic ara que comences a centrar-te un poc més en el futur, has de tindre clares les teues idees, organitzar-te molt bé per a entrenar tot el que l'entrenador diu, traure bons resultats també per la part acadèmica i per a poder tindre en el futur tindre bons resultats per les dos parts (per l'esport i els estudis) i aconseguir ser atleta d'èlit.

És important llaurar-te el futur amb els estudis...

Clar, però hi ha gent que és esportista d'èlit i estudia una o fins i tot dues carreres alhora, per tant impossible no és. En organitzar-te, esforçar-te i tindre ganes...

A mitjà termini quina marca et poses?

És marcar-te un poc els objectius i anar a per ells. Si vas que no tens ni idea de què vols és difícil acabar en algun lloc. De moment vull seguir competint en els campionats d'Espanya, anar millorant les posicions en què he quedat els anys anteriors, i ja seria genial quear en el pòdium d'un Campionat d'Espanya.

Gràcies i avant.

Gràcies.

L'article té 84 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).