• Inici
  • Entrevistes
  • Estudiant fora
  • Helena Vilar: "Tots som iguals però cadascú amb les seues capacitats"

Helena Vilar: "Tots som iguals però cadascú amb les seues capacitats"

| Teresa Garcia Molina | Estudiant fora
Helena Vilar: "Tots som iguals però cadascú amb les seues capacitats"

Aquest any, la tardor i la seua característica caiguda de les fulles ve acompanyada també d'una nova edició d'Estudiant fora: si a l'abril de l'any passat visitàrem Zulema Vilar a Sevilla, ara és el torn de la germana menuda, Helena Villar, la qual ens rebrà a Conca.

Foto principal: Helena, la nostra biaruda estudiant fora, a una festa de la universitat amb algunes amigues. 

Què estàs estudiant? I què va ser allò que et va portar a decidir-te?

Estic estudiant Educació Infantil, ho vaig decidir perquè des de menuda volia ser-ho i era un somni que havia de complir.

 

Per què vas triar Conca? Quina ciutat era la teua segona opció?

La meua primera opció no va ser Conca, era Alacant, però al no entrar-hi, vaig anar a per la meua segona opció. És una ciutat menuda i molt familiar que m’ha acollit amb els braços oberts.

Ho vaig decidir perquè des de menuda volia ser-ho i era un somni que havia de complir.

01

A classe amb alguns dels companys.

 

Faràs tots els teus estudis a Conca o tens pensat canviar?

Per ara no tinc pensat canviar de lloc ja que estic molt a gust ací, però sí que entra en els meus plans de futur demanar algun tipus de conveni educatiu del tipus Sicue o un Erasmus, encara que no tinc gairebé res decidit.

 

Com veus el teu futur laboral quan acabes?

Com la majoria dels estudiants d’avui dia, no el veig massa clar ja que per a magisteri l’única eixida possible són n les oposicions i fins que no acabe el grau no m’ho vull plantejar.                   

 

Quan teniu temps lliure entre Universitat i estudi, què és el que més vos agrada fer?

El que més ens agrada fer és eixir el grup d’amics de  classe a fer cerveses, descobrir racons nous a la ciutat, ja que és una ciutat que té un encant especial,  o fer alguna cosa divertida amb les companyes de pis.

Entra en els meus plans de futur demanar algun tipus de conveni educatiu del tipus Sicue o un Erasmus.

02

A una xarrada sobre la dislèxia amb xiquets que pateixen aquesta dificultat. 

 

Quines coses has aprés vivint fora de casa?

Al viure fora de casa has d’aprendre a fer-ho tot. Però es una experiència única i una forma de superar-te a tu mateix i tindre confiança a creure que per tu mateixa pots aconseguir moltíssimes coses.

 

Què li diries a la gent que no s'atreveix a estudiar lluny de casa?

Que han de perdre la por, que es una experiència impressionant que sols es viu el temps que dura la carrera. Que per molt lluny que estigues de casa, al lloc que vagen segur que els tracten com si estigueren a casa. Els primers dies són els més durs, o pot ser les primeres setmanes, però desprès t’acostumes i ho vius amb molt d’entusiasme.

És una experiència impressionant que sols es viu el temps que dura la carrera.

03

Amb la meua amiga Belén a un curs d'animació infantil. 

 

Què és allò que trobes a faltar de viure a casa dels teus pares?

Als meus pares i a la meua germana sobretot, ja que la seua estima en els moments de baixó és de gran ajuda, encara que amb les noves tecnologies ens podem veure quasi a diari.

 

Com veus la situació de l'Educació Pública?

Per a mi l’educació pública hauria de millorar molt, perquè deixa molt que desitjar. Des del meu punt de vista, els col·legis públics són el futur de la nostra societat i si volem que la situació canvie haurem de començar primer a millorar l’educació. Des dels ciments fins al cim.

Els col·legis públics són el futur de la nostra societat.

04

Una gran quedada dels companys de classe. 

Optaries a un lloc de treball en l'educació privada o concertada?

Sempre he dit que no treballaria en un col·legi privat ni concertat mai, perquè és anar en contra dels meus valors, ja que, per a mi, l'educació hauria de ser únicament pública, de forma que totes les classes socials puguen tindre les mateixes oportunitats. Però per a això, l'estat hauria d’invertir més en l'educació pública, és a dir, invertir en el futur del país.

 

Com a futura treballadora de l'Ensenyament quins valors penses que cal donar als xiquets i xiquetes i els joves de la societat de hui?

Que lluiten pels seus somnis amb totes les forces i que mai ningú els faça creure que són  menys que altres, perquè tots som iguals però cadascú amb les seues capacitats.

 

Respon breument en relació a la teua estància a Conca.

Un menjar: el alajú

Una beguda: el resolí

Una festa: Sant Mateu

La pitjor matèria (a la universitat): Models i tendències

Un lloc: “Las casas colgantes” les cases penjants

05

Fent turisme amb les amigues de classe, al fons les cases penajnts.

L'article té 57 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).