• Inici
  • Esports
  • El biarut Aidán Luna Campos campió autonòmic d'Enduro

El biarut Aidán Luna Campos campió autonòmic d'Enduro

| Eduard Garcia Molina | Esports
El biarut Aidán Luna Campos campió autonòmic d'Enduro

En el més alt del pòdium Aidán Luna Campos celebra la seua victòria

La localitat de Callosa d'En Sarrià (Marina Baixa) va acollir el Campionat d'Enduro de la Comunitat Valenciana ahir diumenge gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament del poble i la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana (FCCV). Una jornada en la què el biarut Aidán Luna Campos (Club Ciclista de Biar) -qui competia amb el dorsal 67- es va proclamar campió autonòmic en la seua categoria, cadet, amb un temps de 2 hores 51 minuts i 53 segons, en una cita esportiva que va congregar més de 170 competidors en les diferents categories.

Com no pot ser d'altra forma, Luna Campos ha rebut nombroses felicitacions, especialment a través de les xarxes socials, especialment quan era la seua primera carrera com a esportista federat. El pòdium el van completar Blai Gómez Ferri (02:52:05) i Miguel Sandoval Tecles (02:52:47).

01 

05

Exercici d'esportivitat

Així mateix, el biarut, ha utilitzat estes mateixes xarxes per mostrar la seua satisfacció, però més enllà, ha volgut agrair l'esforç del seu entrenador Álex Orban i en un exempar exercici d'esportivitat, ha volgut felicitar també al segon i tercer classificat, competirdors en la seua categoria.

02

D'un cinquè lloc a campió

Val a dir que en l'edició de l'any passat Aidán va competir també i va aconseguir quedar en quinta posició, l'èxit del biarut no només va radicar en la classificació, sinó també en ser el més jove de les competidores i competidors de la prova, a més a més el campionat autonòmic va ser en eixe moment el primer Enduro de bicicletes que disputava Luna Campos.

03

Una de les disciplines més completes

L'enduro amb bicicleta és una modalitat del ciclisme de muntanya que ajunta les categories de XC i el Descens. Esta modalitat és una de les més completes del món del ciclisme perquè s'exerceix la tècnica tant de pujada tant com de baixada, molt exigent esta última. Pel que fa a la bicicleta ha de ser apta per a baixar el més ràpid possible i còmoda però lleugera a l'hora de pujar, les bicicletes d'enduro han de ser molt resistents i es diferencien de les altre perquè porten suspensions amb un recorregut més gran, manillar baix per facilitar l'aerodinàmica i frens de disc, amb un refredament ràpid i pneumàtics barreja de tot-terreny i muntanya.

04

217

L'article té 383 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).