• Inici
  • Esports
  • Els Ganduls de l'Alcoià, entre l'esport, l'humor i la reivindicació

Els Ganduls de l'Alcoià, entre l'esport, l'humor i la reivindicació

| Eduard Garcia Molina | Esports
Els Ganduls de l'Alcoià, entre l'esport, l'humor i la reivindicació

Com és sabut l'ús generalitzat de les xarxes socials és un important fenomen dels nostres dies, de fet podem dir que no entendríem el nostre dia a dia sense elles. Val a dir que a Biar estes xarxes són d'ús habitual no només per als veïns i veïnes, sinó també per part d'associacions, grups musicals, comparses, formacions polítiques així com entitats culturals, esportives i de tot tipus.

És el cas de l'equip de futbol sala local Ganduls de l'Alcoià, que es van formar durant l'estiu de 2018 per disputar una lliga entre equips locals i altres de poblacions veïnes que completaven el torneig, torneig que també es va disputar l'estiu passat, que va ser quan els Ganduls van començar a treballar les seues xarxes socials. Més enllà de la bona pràctica de l'esport i de quedar més amunt o més avall en la classificació, els Ganduls de l'Alcoià han destacat per ser un bon grup d'amics que han trobat en l'esport un motiu més de juntar-se i fer germanor.

009

Però els Ganduls no només han destacat per este motiu, sinó també pel seu ús ingeniós de les xarxes socials, com ara Facebook i Instagram que és on té presència l'equip local. Val a dir que començant pel seu escut i la seua equipació ja és motiu de reivindicació, amb el castell de Biar amb la Senyera de fons, acompanyada de l'estel vermell de cinc puntes que identifica les posicions d'esquerres de forma històrica, així com el llaç groc. El mateix passa amb el nom que busca la reivindicació de la pertinença de Biar, La Canyada, el Camp de Mirra i Beneixama, els pobles de la Vall de Biar a la comarca de l'Alcoià, com reconeix la demarcació històrica de les comarques del País Valencià.

Així mateix, els Ganduls de l'Alcoià a través de les seues xarxes s'han reivindicat no només com a equip local de futbol sala, sinó també com a banda de música, també oferint-se a treure del Valle de los Caídos el dictador Francisco Franco amb un helicòpter que lluia els colors de l'equip o presentant-se amb una llista electoral a les eleccions generals del passat mes de novembre, tot gràcies als seus muntatges que difonen a través de les xarxes. 

010

I no només això, els Ganduls han arribat gràcies als seus originals muntatges a la lluna, on han plantat la seua bandera, així com han format govern a Espanya davant les dificultats de les diferents formacions polítiques a posar-se d'acord per investir un candidat al Congrés del Diputats o l'Ajuntament els ha dedicat un carrer. Tot açò relacionat amb l'èxit de les seues samarretes que molts biaruts i biarudes han volgut lluir, i fins i tot estrenant l'equipació per part del president de Veneçuela, Nicolás Maduro. Equipació amb la que també han vestit al patró del poble, Sant Cristòfol, la seua patrona, la Mare de Déu de Gràcia i la Mahoma, així com el rei d'Espanya, Felipe VI i el rei emèrit Juan Carlos. Tot açò sense deixar de banda l'original espai de "Ganduls pel món", on els veïns i veïnes els enviaven fotografies amb la samarreta de l'equip quan es trobaven fora de Biar, moltes d'elles fins i tot des de l'estranger per a que es publicaren en les seues xarxes socials. Només queda que els Ganduls de l'Alcoià continuen fent de les seues i fent-nos riure amb el seu humor i originalitat.

011

L'article té 56 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).