Imprimir aquesta pàgina

Biar renova el conveni de la Seu Universitària en presència del rector de la UA

Ahir al migdia es va rebre a Biar la visita del Rector de la Universitat d'Alacant (UA), Manuel Palomar Sanz acompanyat pels Degans de les Facultats de la UA, així com pel vicerector Carles Cortés Orts i la directora de Seus, Eva Valero Juan.

La recepció per part de la Corporació Municipal es realitzarà en la Sala de Plens de l'Ajuntament de Biar on el rector va firmar en el Llibre d'Or de l'Ajuntament. Tot seguit, l'alcalde de Biar, Julio Sanjuán i el regidor de Seu Universitària i primer tinent d'alcalde Joan Lluís Escoda, van manifestar algunes paraules d'agraïment, tot posant en valor el treball de la Seu Universitària a Biar i del seu treball cultural i acadèmic a la nostra població, per posteriorment acompanyar la visita institucional a la Casa de Cultura on es va firmar el nou conveni entre l'Ajuntament de Biar i la Seu Universitària per part de l'alcalde de Biar, Julio Sanjuán i el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar.

Posteriorment, es va realitzar una reunió a la mateixa Casa de Cultura per analitzar i coordinar les "accions que es poden desenvolupar per posar de nou en marxa la Seu" per part del regidor responsable de la Seu, Joan Lluís Escoda i la directora del secretariat de Seus, Eva Valero. Així com per part de la regidora de Turisme, Comerç i Indústria, Cristina Hernández i la regidora d'Educació i Medi Ambient, Asun Gregori, qui també va posar sobre la taula futurs projectes conjunts amb la UA i les àries de les seues regidories pel que fa a Educació i Medi Ambient.

 

"És inconcebible pensar en el futur del nostre poble sense pensar en la seua gent jove i en la formació dels seus veïns i veïnes"

Amb les paraules que va dedicar el regidor de Seu Universitària, Joan Lluís Escoda, durant la recepció en el Saló de Plens, va posar de relleu que "la Universitat és un organisme viu, que s’adapta i evoluciona en paral·lel als canvis de la societat al servei de la qual està. En aquestes darreres dècades així ho ha fet, des de la transició democràtica fins l’actual crisi econòmica i social."

Com també la importància de "voler universitats de qualitat que hem de tenir present que aquestes es caracteritzen per l’atracció d’estudiants amb talent, l’excel·lència de la investigació, la docència de qualitat, i nivells de finançament suficient amb estructures autònomes de govern i llibertat acadèmica."

Per finalitzar que "és inconcebible pensar en el futur del nostre poble sense pensar en la seua gent jove i en la formació del seus veïns i veïnes. La Seu Universitària de Biar ens aportarà les eines necessàries per acomplir aquest objectiu. És d’agrair que la la Universitat estiga pròxima als pobles més menuts, com és el cas de Biar, ja que açò és una garantia del seu futur tant acadèmic com cultural."

 

01.JPG 02.JPG 03.JPG

04.JPG 05.JPG 06.jpg

07.jpg 08.jpg 09.jpg

10.jpg 11.jpg 12.jpg

Fotografies: Biar Digital/Rectorat UA

Articles relacionats (per etiqueta)