• Inici
  • Cultura
  • Un llibre que recollirà cinc rutes excursionistes per Biar busca micromecenes

Un llibre que recollirà cinc rutes excursionistes per Biar busca micromecenes

| Eduard Garcia Molina | Cultura

La pujada a la Penya "el frare" per l'Arenal o la ruta a la Cova Negra són dues de les cinc rutes excursionistes als voltants de Biar que recollirà el llibre "Les serres de la Foia de Castalla - 26 excursions a peu", de Josep Lluís Bernabeu Rico, veí de Castalla (l'Alcoià) que com indica al títol, està composat per un total de 26 excursions de la subcomarca de la Foia de Castalla i altres paratges de la comarca de l'Alcoià, però tabmé de les Valls del Vinalopó i l'Alacantí.

La resta de rutes les composen la pujada a la Penya "el frare" per l'itinerari botànic, la pujada a la "blasca" per Patiràs i la pujada dalt la Barcella des de l'aula de la natura de Biar. Segons explica Josep Lluís, el llibre és un projecte que va començar el 2009 a partir de rutes realitzades als voltants de la Foia de Castalla entre els anys 2006 i 2007 i posat que segons les impressions de l'autor no hi havia cap llibre publicat que recollira aquesta informació, va decidir fer-ho ell mateix.

 

Pel que fa al llibre

Segons s'explica en la pàgina del Verkami el llibre tindrà 214 pàgines i fotos en color, amb una introducció prèvia sobre el relleu de la Foia de Castalla, la vegetació, el clima, la hidrologia, l'agricultura, i elements etnològics i naturals (masos, fonts...).

Les rutes a peu són per a tots els públics per la Foia de Castalla (comarques de l'Alcoià, les Valls del Vinalopó i l'Alacantí).

 

Com aconseguir-lo?

Per aconseguir el llibre es pot participar mitjançant el micromecenatge, xicotetes aportacions econòmiques que fan els micromecenes a canvi d'aconseguir diferents recompenses. En el cas del llibre "Les serres de la Foia de Castalla - 26 excursions a peu" l'aportació mínima són 15 €uros, i a canvi es pot aconseguir el llibre quan s'edite, d'altra banda hi ha altres aportacions i com és natural a més quantia d'aportació les recompenses són majors. En la pàgina de Verkami (el servei de micromecenatge més popular) ve explicat com aconseguir-lo: Verkami "Les serres de la Foia de Castalla - 26 rutes a peu".

D'aquesta forma l'editor del libre té la possibilitat de poder finançar l'edició del llibre, que està previst que puga eixir a la llum a finals d'any.

A continuació podeu consultar una entrevista en vídeo realitzada al seu autor per Diània.tv .

L'article té 70 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).