• Inici
  • Cultura
  • Crònica II: Rozalén torna a enamorar al Rabolagartija

Crònica II: Rozalén torna a enamorar al Rabolagartija

| Rabolagartija | Cultura
Crònica II: Rozalén torna a enamorar al Rabolagartija

Rozalén a l'escenari principal. Font: Salvador Villa

Un altre ple memorable en el festival per a rebre a una de les artistes més volgudes pel públic

Després de la brutal jornada d'arrancada del Rabolagartija 2022, amb dues actuacions memorables de Ska-P i La Pegatina que van deixar al públic sense alé, el festival tornava a obrir les seues portes a les 5 de la vesprada del divendres per a afrontar el seu segon dia.

Durant el mateix va tornar a posar-se de manifest l'aposta per la diversitat i l'eclecticisme de l'esdeveniment, amb un cartell molt variat que va tindre l'honor d'obrir la cantautora catalana Suu, donant pas a continuació als cartageners Crema Bogotá, que van deixar ben clar per què són una de les bandes cridades a fer grans coses els pròxims anys, igual que Tu Otra Bonita, que amb la seua flamenc fusió aconsegueixen omplir de raigs de llum allà per on passen.

165

Actuació d'SFDK. Font: Salvador Villa

Caiguda ja la vesprada s'obrien pas els colps de guitarra, primer amb Tropa de Carallo, la banda de l'incombustible Evaristo Páramos, alma mater de la Polla Rècords, i posteriorment amb els asturians Desakato, que van tornar a posar el festival potes enlaire amb una de les propostes punk rock més importants del país. I entre tots dos, el rap reivindicatiu i amb picades d'ullet a l'humor d'SFDK, amb Zatu i Acción Sánchez sembrats i molt interactius amb el públic.

Mentrestant, les actuacions se succeïen en el Caparrilla Stage, el tercer escenari del festival, on podíem gaudir dels xous de La Ganga Calé, Le Big Sur, Las Bajas Pasiones, el tribut a Platero Insidia i Tu, Prozak Soup, Jamones con Tacones i DingDong System.

166

Evaristo Páramos. Font: Salvador Villa

Rozalén i la seua màgia
A les 23.30 hores, amb la puntualitat acostumada, començava el concert més esperat per molts dels assistents, el de Rozalén, que una vegada més va concitar l'atenció de xicotets i majors amb un xou marca de la casa on no van faltar la tendresa, el compromís i la diversió (ni tampoc picades d'ullet a Lorca, Silvio Rodríguez i al Rabolagartija, el seu “festival casa”). Una gran per dret propi!

La festa va seguir amb un altre amic de la casa, El Canijo de Jerez, que va tornar a fer les delícies del públic amb la seua simpatia i la seua blegue de flamenc, rock i rumba, com no podia ser d'una altra manera, donant pas al debut en el Rabolagartija de Rayden, raper que ha multiplicat la seua difusió gràcies al seu pas pel Benidorm Fest previ a Eurovisió i el seu arxiconegut “Calle de la Llorería”.

I per al final de festa, el Rabolagartija oferia dues propostes molt diferents, el “punk bla” i humorístic, però no per això menys reivindicatiu, de El Niño de la Hipoteca, i la tradicional sessió d'electrònica com a tancament de jornada, en aquest cas a càrrec de Dub Elements, el duo sevillà de drum´n´ass, que va posar a ballar frenèticament fins a la matinada als festivalersmés incombustibles.

167

Cantant de Desakato botant a l'escenari. Font: Salvador Villa

L'article té 127 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).