• Inici
  • Cultura
  • Crònica II: El Leyendas del Rock es rendeix al thrash metal

Crònica II: El Leyendas del Rock es rendeix al thrash metal

| Leyendas del Rock | Cultura
Crònica II: El Leyendas del Rock es rendeix al thrash metal

Ambient del públic vist des de la primera fila del Leyendas del Rock. Font: Salvador Villa

Blind Guardian, Alestorm i The Darkness, plats forts de la jornada del divendres en el festival

Després de la jornada de benvinguda del dimecres, oberta al públic en general previ pagament de la seua corresponent entrada, el festival Leyendas del Rock arrancava definitivament el dijous, primera de les tres jornades incloses en l'abonament de l'esdeveniment.

Més de 15.000 persones prenien el poliesportiu de Villena per a gaudir, ininterrompudament, de fins a 19 actuacions, que se succeïen des de les 3 de la vesprada en els tres escenaris disposats en el recinte.

La jornada s'obria amb la festa folk metal de Feuerschwanz i es tancava amb el debut en el festival d'Adventus i Runa Plena, transcorrent entre tots dos tot tipus de gèneres i formacions, com el metal oriental dels tunisians Myrath, el power metall melòdic dels finlandesos Stratovarius o el metal gòtic dels alemanys Lord of the Lost.

151

La banda alemanya de metal gòtic Lord of the Lost a l'escenari. Font: Salvador Villa

Però si el dijous estava marcat a foc en algun costat, aquest era sens dubte en l'agenda dels seguidors del thrash metal, que van poder gaudir d'una tacada del pas per Espanya de Testament, Exodus i Heathen, a més dels llegendaris Kreator, cap de cartell de la jornada més trencacolls que es recorda en el Leyendas.

A més, durant la jornada entrava en acció el tercer escenari del festival, el Mark Reale Stage, on vam poder gaudir de les actuacions de bandes com Nachblut, Easy Rider, Crystal Viper, Dry River gran ple fins a la bandera, Veneu, Cano, Diabulus in Música i Jolly Joker, que van tirar el tancament a l'escenari amb una brutal descàrrega de hard rock made in València.

150

Efectes especials durant l'actuació de Kreator. Font: Salvador Villa

Dracs, pirates i hard rock
La tercera jornada del Leyendas del Rock arranca aquest divendres 5 d'agost amb el concert acústic de Tete Novoa, gratuït, en la Plaça Major de Villena a les 12 hores. Continuarà a partir de les 14 hores en l'escenari del càmping amb Hadadanza i Rockbender, i les portes del poliesportiu tornaran a obrir-se a les 16 hores per donar pas a actuacions com les de Brothers of Metal, Luxúria, Jinjer, Gotthard, Blind Guardian, Alestorm, The Darkness, Saratoga i Lèpoka, a més d'altres 9 concerts en l'escenari Mark Reale.

Com a plats forts, el power metal dels alemanys Blind Guardian, el folk metal més divertit amb els escocesos Alestorm i el hard rock dels britànics The Darkness. En definitiva, una proposta  eclèctica, variada, d'altíssima qualitat i gaudi assegurat en el prime time de la jornada del divendres.

149

Timo Kotipelto, vocalista de la banda finlandesa Stratovarius al Leyendas. Font: Salvador Villa

L'article té 211 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).