La música plena de cultura l'estiu de Biar

| Ajuntament de Biar | Cultura
La música plena de cultura l'estiu de Biar

Audicions, exposicions i festivals omplin d'activitat els mesos de juliol i agost

NP. 12/07/2022. Audicions, encontres, exposicions, festivals i jornades es donen cita en l'àmplia programació cultural d'estiu que l'Ajuntament de Biar ha llançat. L'agenda es va iniciar el passat 8 de juliol amb el Correfocs infantil i continua el divendres, 15 de juliol, amb l'actuació de la Trocola Circo en la Plaça del Convent, a les 20.30 hores.

La música és un dels clàssics de la programació estiuenca de Biar per a amenitzar les tòrrides nits estivals. Així, el dijous 21 de juliol, en la Plaça del Convent, a les 19.30 hores se celebrarà l'Encuentro de la Asociación de Trombonistas Españoles (LLIGUE) amb l'audició didàctica del Cor de Trombons de l'Escola Societat Unió Musical de Biar (SUMB) i del CPM VIII de Sant Joan d'Alacant. El mateix dia i en el mateix lloc, a les 22.30 hores, s'oferirà el concert “Despertar-es”, del trio de jazz amb Roberto Pacheco, Paco Soler i Miguel Sempere. Així mateix, el divendres, 22 de juliol, en el Passeig del Plàtano a les 19.30 hores, s'ha programat el concert de Xema Borrás i Pedro Rosa i a les 22.30 hores, en la Plaça del Convent a les 22.30 hores, el concert del ATE Trombone Assemble/ The Sir Aligator Company.

El dissabte 23 de juliol, a les 18.00 hores, se celebrarà el Color Fest, una activitat carregada de color i música. Eixe mateix dia, el concert de la Societat Unió Musical de Biar, omplirà de melodia la Plaça del Convent. Aquest començarà a les 22.00 hores.

138

La música també serà present en la programació d'agost, amb les IV jornades de trompa “Vila de Biar”. dilluns, 8; dimarts, 9 i dimecres 10 d'agost a les 22.30 hores, en la Plaça de Convent s'oferirà un concert de diferents formacions. El primer serà el dilluns amb Alvent “Quintet de metall”. El dimarts li tocarà el torn a Tosca Assemble i tancarà les jornades l'actuació dels alumnes.

El 20 d'agost es donarà per finalitzada la programació amb un concert de l'Orquestra Simfònica de Villena (OVSI). Al seu front estarà el biarut Isidro Alemañ.

Pintura i danses

A més de música, la programació compta amb la presència dels grups de danses de Biar. El dissabte 20 de juliol, el Grup de danses de Biar organitza el XXVI Festival Folklòric “Vila de Biar”, en el qual participen el Grup de danses de Beneixama, el Grup Folklòric d’Onil, Grup de danses de Villena, i el Grup de cors i danses de Biar.

El dissabte, 6 d'agost, també en la Plaça del Convent, l'Associació d’Estudis Tradicionals Sagueta Nova, oferirà un espectacle de balls tradicionals.

Un altre dels actes, que s'ha convertit en un clàssic de la programació estiuenca i que ha sigut present fins i tot en temps de pandèmia, és l'activitat del Moviment de Pintura Biarense “Art al Balcó”. El dissabte 23 de juliol s'inaugurarà l'exposició de teles pintades, que pengen dels balcons de places i carrers de Biar.

L'article té 271 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).