• Inici
  • Cultura
  • Kribi Heral: La mutació en el temps (1999-2021) d'obres exposades en eixe mateix espai

Kribi Heral: La mutació en el temps (1999-2021) d'obres exposades en eixe mateix espai

| Eduard Garcia Molina | Cultura
Kribi Heral: La mutació en el temps (1999-2021) d'obres exposades en eixe mateix espai

Els passats 25, 26, 27 i 28 de novembre, la veïna població de Villena va acollir el FIC, Frente de Iniciativas Contemporáneas a la KAKV, la Casa de Cultura. Una iniciativa que va acollir l'exposició de diferents artistes -i tot un seguit d'activitats culturals-, entre elles i ells el conegut biarut Kribi Heral, qui va plantejar la mutació en el temps (1999-2021) d'obres exposades en eixe mateix espai.

Segons la informació de l'exposició que va ser dirigida per José Ayelo, director de la KAKV, l'artista biarut "ens situa davant el objet trouvé manipulat i texturitzat amb colors saturats, senyalant-nos premisses objectuals i clares referències al llenguatge neopop en la societat postmoderna". No passa desapercebut l'ús d'objectes quotidians utilitzats en les obres del biarut, qui eleva a obres d'art: "l'artista sent una profunda necessitat de crear, i de fer-ho sense dogmes, immers en una llibertat que pro- clama per damunt d'altres consideraciones".

"Cert és, que moltes de les coses que semblen vertaderes (o fan que semblen vertaderes) són, en realitat, vertaderes mentides. Sobre aquest horitzó planege les meues intencions, dotant d'irrealitat objectes quotidians, alhora relacionats amb objectes purament reals i concrets. Junts cohabiten i construeixen part dels engranatges de la meua obra", segons l'autor.

En la revista del FIC trobareu més informació.

246

Kribi Heral

Kribi Heral, artista que ha explorat, des de fa més de 20 anys, les possibilitats de la pintura amb altres materials, en particular, el metracrilat, i l'alumini, marcant el seu treball amb un segell propi en el nostre context. Gràcies al metacrilat, i a una tècnica molt depurada, la seua obra adquireix certa tridimensionalitat; en alguns casos les seues obra es funden amb l'espai mitjançant transparències, i en uns altres, incorpora elements a l'interior del quadre que aporten una dimensió tridimensional a les seues pintures. A més, com a pràctica habitual, pinta al revers del metacrilat fent desaparéixer per complet el gest humà, convertint les seues pintures en una espècie d'experiment de laboratori que dóna cabuda a les seues inquietuds personals. Per tant, la seua pintura es presenta com un territori d'experimentació intel·lectual i asèptica en el qual mostra la seua reflexió sobre l'evolució de l'ésser humà, en particular, lligat als avanços tecnològics de la ciència contemporània.

L'article té 367 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).