• Inici
  • Cultura
  • Sagueta Nova col·labora en un reportatge sobre indumentària tradicional valenciana en la revista Vogue

Sagueta Nova col·labora en un reportatge sobre indumentària tradicional valenciana en la revista Vogue

| Eduard Garcia Molina | Cultura
Sagueta Nova col·labora en un reportatge sobre indumentària tradicional valenciana en la revista Vogue

La prestigiosa revista Vogue inclou entre les seues pàgines del número de juny una xicoteta part sobre Biar. El motiu és la col·laboració entre l'Associació d'Estudis Tradicionals Sagueta Nova de Biar i la revista de moda i estils de vida Vogue, editada en nombrosos països arreu del món.

Entre les fulles de la revista del número de juny no només es nomena Biar i la indumentària valenciana, també hi ha referències al Ball dels Espies, a les Festes de Moros i Cristians, o a les típiques pomes de la veïna localitat de Beneixama.

Les fotografies són obra del prestigiós fotògraf Txema Yeste, qui té un projecte de retratar indumentària tradicional i festiva d'arreu d'Espanya per a una futura exposició i publicació monogràfica. Per al reportatge que ha comptat amb la col·laboració i coordinació de Joan Antoni Cerdà, es van realitzar més de 5000 fotografies a la Casa de Cultura de Biar, on es va haver de muntar una caixa negra de 5x5 m i 3 d'alçària. A continuació trobareu el text que apareix en la revista:

En la doble página de apertura, camisa de manga afarolada con puntillas, guardapiés de hiladillo, delantal de Madrás y mocador de pit bordado en cadeneta. La indumentaria estival que luce esta moza de Biar (Alacant) conforma la imagen muy ilustrativa de la indumentaria valenciana. En la mano, manzanas de variedad local denominada poma roja de Beneixama.

En la página anterior, en sentido horario, hombres de la asociación MUCCA de València, descansando sobre mantas en la Huerta con chalecos de algodón estampados y sombreros calañés y copino de ala ancha; Celina Casalta Fayos, con el traje popular de fiesta adoptado como icónico de Castelló a principios del siglo XX; joven ataviada a la manera tradicional de la zona de Requena y Alcublas (València), a mediados de siglo XIX; y personaje infantil del Ball dels espies, uno de los actos más singulares de la tradición de Moros y Cristianos de Biar. En esta página, Pilar Higón Auñón con atavío femenino del siglo XVIII para solemnidades religiosas, con basquiña de seda y terciopelo y manto de seda.

Vogue

Vogue és una revista estatunidenca de moda i estils de vida que s'edita en nombrosos països.

Es tracta d'una publicació mensual orientada al públic femení, considerada la més influent a nivell mundial. L'edita Conde Nast Publications, Inc., editorial creda el 1908 amb seu a la ciutat de Nova York. La primera revista va aparèixer el setembre de 1916. Ofereix reportatges molt populars de les marques de moda més importants com Dior, Chanel o Gucci, sobre les últimes tendències o els joves dissenyadors de moda com Julien Fournié, Ricardo Tisci o Olivier Theyskens.

Vogue gaudeix del treball dels més reconeguts i escriptors d'anomenada, fotògrafs, dissenyadors i il·lustradors internacionals, entre ells Jordi Labanda.

Es publiquen moltes edicions de Vogue al voltant del món, les més significatives són les d'Itàlia, França, Estats Units i Anglaterra.

En l'actualitat la dirigeix Anna Wintour. Vogue és coneguda com la Bíblia de la Moda, i gaudeix de gran prestigi en el sector. A Espanya s'hi publica des dels anys 80, i des de 2001 està disponible la seva versió online.

Font: Wikipedia

L'article té 174 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).