• Inici
  • Cultura
  • Deu xiquets i xiquetes de Biar participen en la realització de les il·lustracions per a un llibre sobre llegendes

Deu xiquets i xiquetes de Biar participen en la realització de les il·lustracions per a un llibre sobre llegendes

| Eduard Garcia Molina | Cultura
Deu xiquets i xiquetes de Biar participen en la realització de les il·lustracions per a un llibre sobre llegendes

"El Gigante Moma" és una obra literària per a xiquets i xiquetes de Marina Barbero Richart, obra per a la qual el Moviment de Pintura Biarense ha participat.

L'autora ha volgut editar el seu llibre amb il·lustracions dels xiquets i xiquetes de Biar, i després de contactar per part de Marina Barbero amb la família del poble, es va informar de que fa anys que a Biar funciona una entitat lligada a la cultura i l'art de la pintura com és el Moviment de Pintura Biarense.

Després de contactar amb el Mestre, Ginés Conca Berenguer, els xiquets i xiquetes de diferentes edats es van posar mans a l'obra i durant unes semanes van elaborar els dibuixos tot just abans de començar el confinament degut a la pandemia de la malatia del coronavirus.

Posat que l'autora de l'obra viu a Alemanya, el contacte ha hagut de ser telefònic o a través de programes de missatgeria instantània, un fet que no haha impedit que quede molt contenta pels dibuixos dels xiquets i xiquetes, tant ella com l'editorial espanyola que editarà el conte. Els dibuixos de Lia, Vanesa, Aitana, Elena, Aitor, Julia, Vida, Nuria, Cayetana i Daniel, il·lustraran llegendes i llocs que l'autora coneix des de la seua infància. Segons Barbero Biar és un lloc molt important per a ella, i des de ben xicoteta va sentir l'estima cap al poble que el seu iaio i la seua iaia li van transmetre, també per la seua gent, la seua muntanya i els seus voltants.

Per part de Marina Barbero Richart s'ha volgut agrair la col·laboració del Moviment de Pintura Biarense, tot esperant que siga un llibre molt especial, i no només per a les persones vinculades a l'entitat, sinó per a tot el poble de Biar.

Marina Barbero Richart

Actualment viu a Alemanya on imparteix classes d'espanyol a xiquets/es, joves i adults. El seu mètode d'ensenyament de l'espanyol a xiquets i xiquetes bilingües es basa en contes, així com és la creadora del web MundodES.

L'article té 35 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).