Previous ◁ | ▷ Next

El CSIC reconeix l’investigador Joaquín Silvestre entre els millors científics espanyols

Joaquín Silvestre en una fotografia per al diari Información Joaquín Silvestre en una fotografia per al diari Información Información

El Catedràtic de Química Inorgànica per la Universitat d’Alacant (UA), Joaquín Silvestre, entre els 5.000 millors investigadors d’Espanya. En el llistat que ha publicat el Consell Nacional d’Investigacions Científiques (CSIC) apareixen els millors científics, independentment de l’àrea d’investigació i de que investiguen dins o fora de l’Estat.

Tot i que Silvestre és de Banyeres, no hi ha viscut. En canvi, guarda una estreta relació amb Biar, on el seu pare va exercir de Mestre durant anys i hi residia. Per això, Joaquín ha passat la infància a Biar fins els 12 anys, quan la família es va mudar a Alacant. “M'agrada molt tornar a Biar, a vorer les festes i la baixada de la Mare de Déu i trobar-me amb els quintos de la infància” afirma.

En el llistat predominen els investigadors amb una llarga trajectòria científica, però també apareixen els noms de joves com l’investigador de Banyeres, qui ocupa la posició 2.521 del rànquing. En total, ha publicat més de 150 articles en revistes científiques del més alt nivell internacional i els seus treballs s’han citat 4.259 vegades, raó per la qual ha aconseguit entrar en aquesta llista.

La classificació es realitza a partir del nombre de citacions que els treballs de cada investigador han rebut en publicacions científiques. Atenent a aquest criteri ens podem fer una idea de la importància del treball de Silvestre en l’àmbit internacional. Segons comenta, “a Espanya la investigació està poc valorada. Aparèixer a aquests rànquings és una alegria i mostra que a nivell internacional sí se’ns té en compte”. Per a Silvestre, “Les citacions són un reconeixement a la feina feta”. Aparèixer confirma la trajectòria a nivell internacional.

Les seues investigacions s’han centrat de manera general en les Ciències Naturals, les Ciències Químiques i la Química Física. Actualment està centrat en el disseny de sistemes tridimensionals amb característiques específiques i propietats afegides. Silvestre diu que “l’aplicació d’aquestes investigacions permet millores diverses que van de limitar les emissions de CO2 o metà en els cotxes i augmentar la seua autonomia per combatre el canvi climàtic, a partir de processos de captura de gasos, fins a solucionar problemes de vista reforçant el teixit ocular amb sistemes tridimensionals biocompatibles”.

Si atenem a les universitat públiques, la Universitat de València (UV) compta amb 124 investigadors entre els 5.000 millors en ciències espanyoles a nivell mundial. La segueix la Universitat d’Alacant (UA) amb 67, la Universitat Politècnica de València (UPV) compta amb 55, prop d’ella està la Universitat Miguel Hernández (UMH) amb 37 i, per últim, la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) amb 33. La mitjana estatal es situa en 38 científics.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital "Discúlpame", per Mayte Salguero https://t.co/j2zqxVfAnv
BiarDigital Valoració dels 100 primers dies de Govern Municipal: Compromís https://t.co/0iWNfYk0uP
BiarDigital Valoració dels 100 primers dies de Govern Municipal: Esquerra Unida https://t.co/LkZYt6UY4d
BiarDigital Els alumnes de l’IES Biar participen en un joc de rol sobre consum responsable https://t.co/2lHuMM5VQ2

Enquesta

Molt positiu - 12.2%
Positiu - 9.8%
Regular - 12.2%
Negatiu - 22%
Molt negatiu - 34.1%
Indiferent - 9.8%

Han votat: 41
Enquesta tancada on: Novembre 11, 2019
Joomla templates by Joomlashine