Previous ◁ | ▷ Next

El biarut Isidro Alemañ participarà en el concurs internacional de direcció de Bielorússia

Isidro Alemañ Sanchis, serà un dels dotze directors que participaran en el Concurs Internacional de Direcció "Somnis d'Hivern" a Minsk (Bielorússia). El concurs tindrà lloc del 18 al 22 de Gener de 2019.

En primer lloc, hi haurà una sèrie d'assajos amb l'Orquestra Nacional de ràdio televisió de Bielorússia, i el 22 de gener, serà el concert. El repertori del mateix és fonamentalment música russa i s'interpretaran diferents òperes com "El Príncep Igor" de Borodin o l'Obertura de "Ruslan i Rudmila" de Glinka. A més, els directors participants també hauran de dirigir la "Marxa Eslava" i "El Trencanous" de Txaikovski i la complicada "Obertura Festiva" de Shotakovich. El que es valora en aquest tipus de concursos és la forma de transmetre, la relació entre director i Orquestra ... "Per a mi, més que una competició és una experiència. És una aventura de la qual vull aprendre molt ", manifestava el director valencià.

Sobre la forma de dirigir, cal destacar que Isidro Alemañ té la formació tècnica anglosaxona (és Llicenciat en Direcció per la Royal School of Music de Londres) i la pràctica i experiència afable i càlida, del nostre país. "Potser, el pitjor de tot siga el fred. Ara es troben allà a -20ºC ".

El jurat d'aquest concurs estarà format per grans experts com Gerardo Estrada Martínez (Director de l'Orquestra Nacional de Ràdio i Televisió de Bielorússia) Yuri Gales (Director de l'Orquestra Simfònica del Teatre Acadèmic Musical de Bielorússia) i Juan Carlos Dos Santos (Director de l'Orquestra Simfònica Nacional de Paraguai). El guanyador d'aquest concurs, serà premiat amb l'oportunitat de dirigir el 2020 a l'Orquestra Nacional de Ràdio i Televisió de Bielorússia, que ara per ara, és una de les més importants del món.

És la primera vegada que Isidro Alemañ s'enfronta a un projecte d'aquesta envergadura, tot i que també ha tingut en la seua vida grans reptes. Reptes que per la seua novetat i per l'esforç realitzat, recorda amb molta satisfacció: "Vaig col·laborar amb el trompetista i compositor de jazz nord-americà Michael P. Mossman, en l'estrena d'una obra per a cor i sextet de jazz, al Teatre de Gandia. Va ser molt complicat, però va eixir". Segurament, durant aquest any ens informarà de més projectes relacionats amb la música, ja que la seua inquietud no li permet quedar-se estancat.

El director Biarense manté la direcció de molts col·lectius musicals amb afany i tenacitat com és la Coral Ambrosio Cotes de Villena des de fa 10 anys, o el Cor i Rondalla del CEAM de Petrer. També dirigeix ​​la Coral Canticorum de Jumilla i des de fa pocs anys s'ha embarcat en nous projectes com la direcció de l'Orquestra Simfònica de Villena (OSVI) o l'adreça de la Unió Musical Valladina de Vallada (València).

Des d'aquestes línies, li desitgem "molta merda", i per descomptat, un bon viatge.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Malestar entre les mares i pares per la supressió d'un grup de 6é de Primària en el CEIP Mare de Déu de Gràcia… https://t.co/wuton566w2
BiarDigital "La política municipal", per Eduard Garcia Molina https://t.co/Z5pANrRSFp https://t.co/Llotq8ol4j
BiarDigital Cancel·lades les classes i les activitats esportives per alerta roja climàtica https://t.co/FeSgsndLwk
BiarDigital "Por el amor verdadero e interminable", per Mayte Salguero https://t.co/srG6M0Rmy4

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine