• Inici
  • Cultura
  • Una biaruda guanya el Premi Sambori de literatura

Una biaruda guanya el Premi Sambori de literatura

| Eduard Garcia Molina | Cultura

La guanyadora del Premi Sambori de Literatura d'enguany ha estat una alumna del CEIP Mare de Déu de Gràcia de Biar, concretament Gloria Coloma Samper, per la seua obra "Un sospir de papallona". La guanyadora va recollir el seu premi a la veïna localitat d'Onil (l'Alcoià) juntament amb altres guanyadores del tercer cicle de Primària.

Val a dir que en esta edició del sambori han participat un total de 44 centres i 235 professors i professores, així com 5.128 alumnes.

El Premi Sambori és un concurs de narrativa dirigit als centres educatius del País Valencià que té com a objectiu promoure i difondre l'ús del valencià dins l'àmbit educatiu, a més d'incentivar la creativitat artística i imaginativa de les xiquetes i els xiquets valencians. La convocatòria d'aquest concurs es fa a tots i cadascun dels centres d'ensenyament, públics i privats, del País Valencià.

La Fundació Sambori organitza aquest premi des de 1998, i en 2008 va comptar  amb la participació de 69.430 alumnes, 498 centres i 3.292 mestres, la qual cosa el converteix en el premi literari amb més participants d'Europa.

Des de 2004 també convoca, junt als departaments de normalització lingüística de les universitats valencianes, el Concurs Universitari de Narrativa Sambori, i amb Òmnium Cultural promou des de 2006 el Premi Sambori Òmnium al Principat de Catalunya.

Font: Viquipèdia

 

Imatge: Cartell del Premi Sambori d'enguany.

 

L'article té 38 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).