• Inici
  • Cultura
  • Del 24 al 28 de juliol arriben un any més les Jornades Trombonístiques a Biar

Del 24 al 28 de juliol arriben un any més les Jornades Trombonístiques a Biar

| Eduard Garcia Molina | Cultura
Del 24 al 28 de juliol arriben un any més les Jornades Trombonístiques a Biar

Un any més l'estiu ens porta les Jornades Trombonístiques organitzades per 2i2 quartet, a continuació es detallen els concerts que tindran lloc a la nostra localitat, així com les classes amb els professionals, així com es recomana a aquelles persones interessades en realitzar els cursos organitzats per 2i2 quartet que trobaran al seu web tota la informació per inscriure's, i informar-se:

Dimarts 25 a les 22’30h:

Concert de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV).

Dimecres 26 de 10-20h:

Classe magistral impartida per Santiago Blanco (trombó solista de l'Orquestra Simfònica de Navarra). 

Dimecres 26 a les 22’30h:

Concert JázzSico – 2i2quartet i Francisco Soler.

Dijous 27 de 10-20h:

Classe magistral impartida per Santiago Blanco (trombó solista de l'Orquestra Simfònica de Navarra). 

Dijous 27 a les 22’30h:

Concert de Payés Chamorro Traver Trio – Rita Payés (trombó i veu), Joan Chamorro (contrabaix i saxo tenor) i Josep Traver (guitarra).

Divendres 28 a les 21h:

Entrega de diplomes i concert d'alumnes dins del Festival d'Estiu pel Cooperativisme.

 

2i2 quartet

2i2 quartet es va crear l'any 2000, i els seus integrants són Juan Carlos Matamoros Conca, Álvaro Martínez Andrés, Francisco Juan Rodríguez “Kiko” i Miguel José Martínez “Viriato”. Un quartet de trombons, formació camerística atípica, que s'ha consolidat com un grup de referència per la seua constància, versatilitat i preocupació pel repertori.

En els seus inicis van ser guardonats en el Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d'Espanya (2001), al·licient per a continuar apostant per un projecte únic a Espanya.

Al febrer de 2007 decideixen traure el seu primer treball discogràfic anomenat Memòries, al que s'uneix 2i2 versos (2010) i 15 ANYS (2015), on s'inclouen un gran nombre de peces escrites originalment per a 2i2 quartet. La preocupació pel repertori és una de les prioritats del grup, per la qual cosa han decidit rescatar obres oblidades o poc interpretades i realitzar encàrrecs a compositors actuals. A aquest efecte es va crear la Col·lecció de partitures 2i2*quartet en l'editorial *Tot *per l’Aire.

En 2004 interpreten amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana l'estrena nacional del Concertino per a Quartet de Trombons i Orquestra de Cordes de Jan Koetsier sota la direcció del mestre Manuel Galduf, i en 2015 estrenen en l'Auditori Nacional de Madrid la nova revisió de *Oracles, obra de F. Zacarés per a quartet de trombons i banda, al costat de la Banda Simfònica Municipal de Madrid i sota la direcció de Rafael Sanz.

En la temporada 2007 van ser un dels grups seleccionats per als Circuits de Música Injuve.

Han sigut convidats per a participar en diverses edicions del *International Trombone Festival. Especialment destacables són els seus gires per Llatinoamèrica i les seues actuacions en el Festival Internacional de Segòvia, Festival Porta Ferrada, SBALZ, FESMON, Cercle de Belles arts de Madrid, Auditori Manuel de Falla de Granada, Centre Cultural Conde Duc (Madrid) o el Palau de la Música de València.

A més de la seua labor interpretativa, 2i2 quartet reflecteix la seua aposta pedagògica en el curs que realitzen anualment des de l'any 2001, convidant a professors de renom i incloent un festival de concerts. En 2006 van fusionar el seu curs amb l'organitzat pel trombonista Francisco Soler i van crear així les “Jornades Trombonístiques” que cada mes de Juliol se celebren a Biar (Alacant).

2i2 quartet compta amb el suport de Stomvi i toca trombons modele Tità.

[Descripció del web de 2i2 quartet.]

L'article té 75 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).