Imprimir aquesta pàgina

L’escriptor José Payá Beltrán aspira a guanyar el Premi de la Crítica 2016

L'escriptor biarut José Payá amb la seua novel·la "Morirás muchas veces" L'escriptor biarut José Payá amb la seua novel·la "Morirás muchas veces" Sax Digital

L’Associació Valenciana d’Escriptors i Crítics Literaris (CLAVE) ha donat a conèixer els candidats als XXXVI Premis de la Crítica Literària Valenciana. El biarut José Payá, escriptor, professor i Doctor de Filosofia i Lletres per la Universitat d’Alacant, ha estat un dels seleccionats per aconseguir el guardó en la categoria de narrativa per la seua obra Morirás muchas veces junt amb quatre autors més. Aquesta novel·la es va presentar a Biar el passat 29 d’abril.

Els premis reconeixen les millors obres publicades al llarg del 2016 al País Valencià en narrativa, però també en assaig i poesia. La Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx serà la seu on el 20 de maig tindrà lloc la reunió i el veredicte per part del jurat. Posteriorment, el mes de setembre, tindrà lloc la cerimònia de premis.

Morirás muchas veces narra la història d’un actor més bé discret a qui confonen amb un assassí i, resultat d’això, encarreguen una sèrie de crims. Envoltat de suspens, l’autor proposa un joc de  misteri en que la història serveix com a pretext per a reflexionar al voltant d’una peculiar visió de la societat. Amb tot, el lector juga el paper protagonista perquè sempre coneix més de la història que els personatges que hi participen.

Payá compta ja amb sis obres publicades, cinc novel·les i un recull de contes, amb l’editorial Agua Clara. Destaquen títols com Puzle de Sangre, Destilando Fantasmas o la obra amb què es va estrenar, Castilla o los veranos.

Articles relacionats (per etiqueta)