Previous ◁ | ▷ Next

La IV Acció Poètica de preregrins de poesia en camí acosten este génere literari a Biar

Amb el motiu d'apropar la poesia al poble d'una forma essencial de la paraula del poeta, en aquest cas a Biar, un poble amb elixir propi, amb una aroma especial que raja de les seves deus d'aigües pures, aigües clares en bàlsam d'amor i eterna joventut interior.

Biar acull "Pelegrins de poesia en camí" en el seu IV Acció Poètica, amb una visita guiada al nucli històric medieval de la Molt Noble, Lleial i Fidel Vila, visitarem la fàbrica dels seus famosos torrons, l'Església de Mare de Déu de l'Assumpció , així com el Museu Etnogràfic Municipal, un museu que guarda la història i costums d'un poble, un museu que en el seu interior guarda la vida dels seus vilatans, organitzada per la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Biar i l'Associació Racó Poètic Vall del Vinalopó. L'acte poètic tindrà lloc al Saló de Plens de la Casa Consistorial, on es decideix tot en un bon fer del poble, sota l'atenta mirada d'aquell que ens guarda, sobre mantell de manses aigües. Esperant que en aquest recorregut de la mateixa manera que ens acull Biar, siguem acollits en altres pobles d'aquest nostre Vall del Vinalopó, peregrinant el vol de la poesia.

Biar és un poble de l'alt Vinalopó, situat a l'interior d'Alacant, Biar és deu pou repartidor d'aigües, és un poble arrelat als seus costums, conservador i productiu, destaca la puresa de les seves aigües en el bon coure de les seves arrosos en paella de conill i caragols, els seus torrons, joguines, ceràmiques de les que no han faltat a les llars de tota la comarca des d'antany, el tèxtil i el calçat, denota el turisme per motiu de les seves carrerons medievals pregant al castell Almohade, denotant per maig les seves grans festes de moros i cristians, és un poble abrigat per la seva gent enmig d'un entorn natural de muntanyes de verds pinars, en un estat salvatge amb els seus espígols, romers i atochares.

El dia 10 de desembre a les 19:00 hores seguim en una IV Acció Poètica a Biar amb "Pelegrins de poesia en camí", en un recorregut sense fronteres de cultures. En aquest quart acte fusionat amb l'art de la música i l'aportació del poble de Biar en decoració d'acord amb el lloc, participaran poetes de L'Associació Racó Poètic Vall del Vinalopó al costat d'altres poetes ja concretats que s'uneixen en aquest peregrinar de la poesia . En l'acte que se celebrarà a la Sala de Plens de la Casa Consistorial, Plaça de la Constitució nº 1, hi participaran poetes, rapsodes, músics i cantautors, el lloc estarà condicionat amb l'encant de l'art de la poesia, introduint-nos en un somni ambientat per aquest moment de l'Art fusió visual poètic musical, ens acompanyarà a la mateixa sala una exposició de nines d'època formant part de l'ambient nadalenc situat a la plaça del mateix enclavament de l'esdeveniment poètic, en el qual podràs gaudir de la poesia i del mercat ambulant nadalenc que en el seu segon any promet moltes activitats, no us ho podeu perdre.

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital [IES Digital] Entrevistes a la Fira Internacional d’Iberflora https://t.co/DHh7W60Qpu https://t.co/H9soGWUUcf
2hreplyretweetfavorite
BiarDigital 'La Vinyeta', per Eloy Alemañ - 'Joc de Trons' https://t.co/0VB14Qe94X https://t.co/sgsNFO6tL7
BiarDigital "A poesía abierta soy", per Mayte Salguero https://t.co/V5fS5NASpO
BiarDigital Els Premis 9 d'Octubre reconeixen la trajectòria esportiva i associativa, i la qualitat de la nostra hostaleria https://t.co/pLSLE4jtqG

Enquesta

Joomla templates by Joomlashine