Imprimir aquesta pàgina

El Tractat d’Almizra rep el II Premi Valor a la Casa de Cultura de Biar i és representat pels xiquets i xiquetes de 6é de Primària

El passat dissabte tingué lloc l’acte de lliurament del Premi Valor atorgat per la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat al Patronat del Tractat d'Almizr per la seua promoció del valencià que implica la realització de l’acte cada any.

A aquest acte comptàrem amb la presència i intervencions de Vicent Botons, professor del departament de Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant (UA) i Francesc Gisbert, escriptor i president de la coordinadora guardonadora. Brotons recordà el significat i la importància històrica del Tractat d’Almizra, així com el fet de que la representació es duga a terme a la localitat del Camp de Mirra de forma anual. Per la seua banda, Gisbert explicà la història dels Premis Valor, els quals reben aquesta denominació per l’escriptor valencià Enric Valor; i que aquests busquen reconèixer la trajectòria dels individus o col·lectius en pro de la llengua i la cultura. Tant el professor com l’escriptor lloaren els quaranta anys de camí i arrelament de l’acte que fa referència a un dels episodis més significatius de la nostra història.

Feren també acte de presència autoritats de l’Ajuntament de Camp de Mirra i de Biar, tals com l’alcalde Julio Sanjuán, els regidors Joan Lluís Escoda i Asun Gregori o Mª Nieves Vázquez, regidora de cultura del Camp. El premi fou recollit pel president del Patronat del Tractat d’Almizra, Romà Francés, qui també dóna vida al rei Jaume I.

Amb motiu d’aquest esdeveniment, els alumnes de l’escola Mare de Déu de Gràcia de Biar representaren una adaptació de l'obra teatral de Salvador Domènech.

Cal recordar que el pròxim 25 d’agost el veïnat del Camp de Mirra celebraran el 40 aniversari d’aquest acte tan important i significatiu per a la nostra comarca.

01.jpg 02.jpg 03.jpg

Articles relacionats (per etiqueta)