• Inici
  • Entrevistes
  • Biaruts pel món
  • Jesús Luna: "A pesar de ser una ciutat, Granada té l'encant d'un poble"

Jesús Luna: "A pesar de ser una ciutat, Granada té l'encant d'un poble"

| Eduard Garcia Molina | Biaruts pel món
Jesús Luna: "A pesar de ser una ciutat, Granada té l'encant d'un poble"

Jesús Luna, el protagonista d'esta nova entrega de "Biaruts pel món" va emigrar a Armilla, un poble dormitori situat molt a prop de Granada per qüestions laborals, ja que la seua dona, Isabel, va trobar treball en una multinacional situada en esta població. Tot i que no tenien pensat anar-se'n fora de Biar ara reconeix que es troben a gust allà, a més a més ens parla de que tot i que no li agraden les ciutats, Granada, on viatgen de vegades, "té l'encant d'un poble amb molta màgia". D'altra banda, tot i els 400 Km que separen Biar i Armilla, Jesús ve amb freqüència a Biar, ja que cada tres setmanes "s'escapa" i ve al poble.

 

Quines raons et van dur a instal·lar-te a Granada i quan de temps portes allà?

La raó de que vinguérem a Granada va ser per treball, la meua dona va ser telefonada per una multinacional que hi ha en Armilla (Granada) i que es dedica a elaborar fragàncies per tot tipus de productes, tan alimentaris com cosmètica o higiene. Una oferta que no podia dir que no. Ella treballa en qualitat de química com a responsable de qualitat.

Vam vindre a Granada per treball.

 

Fou una decisió molt complicada?

No, per la simple raó que ningú dels dos treballàvem i l'oferta era boníssima.

No fou complicat perquè l'oferta era boníssima.

 

02 

 

Quina és la teua situació a nivell laboral i social a Granada? Coneixies gent d'allà? Hi ha altres biaruts i biarudes? Hi ha altres valencians i valencianes?

La meua (ja que la de la meua dona ja la coneixeu) és d'estar buscant faena per ara, en el tema de la gent no hem tengut temps per a socialitzar-nos molt però sí que hem conegut gent. També sabem que hi ha gent per aquí de Biar, però no hem tingut per ara contacte amb ells.

Sabem que hi ha gent de Biar per ací.

03

 

Com definiries la vida a una gran ciutat com Granada? Dista molt de la qua portem al poble pel que fa a horaris, el clima, vida nocturna i altres?

Nosaltres vivim a Armilla que és un poble dormitori pegat a Granada, és molt tranquil i de clima similar al de Biar, també tenim com sabeu la serra al costat, i vaja serra, una meravella.

La gran ciutat és alguna cosa que jo no suporte molt, de ahí la decisió de viure a Armilla que no ens contamina de tot l'estrés de la ciutat.

No suportaria la vida en la gran ciutat.

 

Quan els valencians parlem de Granada ho fem d'una ciutat que conserva el seu passat àrab, de l'Alhambra amb el seu pati dels lleons, del barri de l'Albaicín i en general una ciutat on es respira la seua història multicultural, què ens pots dir?

Les poques escapades que hem fet a la ciutat han sigut per a vore este tipus de coses i vos puc dir que Granada a pesar de ser una ciutat té l'encant d'un poble amb molta màgia, però crec que el major tresor que tenen ací és la serra, els àrabs vam fer una ciutat que realment és una prolongació de Sierra Nevada si parlem de l'Alhambra o altres construccions fetes per ells.

A pesar de ser una ciutat, Granada té l'encant d'un poble.

04 

Hi ha molta gent que pensa que la gent que emigreu per buscar-vos la vida sou molt valents, què en penses?

Jo pense que quan no tens més remei ho fas i ja està, nosaltres no teníem pensat emigrar, però hem hagut de fer-ho, sense cap problema perquè estem molt a gust!

No teníem pensat emigrar, però ara estem molt a gust.

05 

 

A banda de la família i els amics i amigues, què és allò que trobes més a faltar del poble?

El poble en sí, la muntanya, i el relax.

El poble en sí, la muntanya, i el relax.

06

Jesús durant la celebració d'un concert.

 

Vens amb freqüència al poble?

Sol anar cada 3 setmanes com a molt.

Cada tres setmanes com a molt.

 

Quines notícies t'arriben del que passa a Biar o la resta del País Valencià? N'estàs informat?

Jo sol mirar Internet tots els dies i m'entere del que m'interessa com si fora en Biar.

Sol mirar Internet tots els dies.

07 

 

Quines són les teues impressions de la situació ací?

La meua impressió és que en general no veig molta traça per part dels polítics , però ni en Biar ni en Granada.

En general no veig molta traça per parts dels polítics.

 

Quines perspectives de futur tens allà?

Estem amb l'incògnita de que Isabel, la meua dona, li renoven el contracte. Jo continue buscant faena, no sabem que passarà al futur.

Tenim la incògnita de la renovació del contracte de la meua dona, Isabel.

T'has heu plantejat tornar a instal·lar-te a Biar?

No descartem res.

No descartem res.

08

L'article té 83 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).