• Inici
  • Entrevistes
  • Biaruts d'adopció
  • Mª Àngels Sanvicente i Elio Moreno: "Buscàvem un lloc tranquil on poder viure al camp i on poder educar la nostra filla en valencià"

Mª Àngels Sanvicente i Elio Moreno: "Buscàvem un lloc tranquil on poder viure al camp i on poder educar la nostra filla en valencià"

| Eduard Garcia Molina | Biaruts d'adopció
Mª Àngels Sanvicente i Elio Moreno: "Buscàvem un lloc tranquil on poder viure al camp i on poder educar la nostra filla en valencià"

Fa més de set anys que Mª Àngels Sanvicente Valladolid i Elio Moreno Fernández amb la seua filla Iris Sanvicente Moreno s'instal·laren a Biar. Provinents de la ciutat de València i Elda respectivament. Ens confessen que buscaven un lloc tranquil on educar a la seua filla en valencià, i la possibilitat de tindre les seues ocupacions professionals a Villena fa que Biar siga el lloc on continuar amb les seues vides, almenys de moment, ja que segons ens diuen no saben si triaran en un futur un altre lloc on assentar-se. Vos deixem amb una nova entrevista de Biar Digital, esta vegada dins l'espai "Biaruts i biarudes d'adopció".

09

Porteu molt de temps a Biar?

Portem des de principis de l’any 2013.

Heu tingut alguna altra destinació lluny del vostre lloc d’origen?

Sí, quan érem més jóvens hem passat temporades a Madrid, Dublín i Cardiff.

02

Abans d'instal·lar-vos a Biar on residíeu?

Àngels és de València del barri de Benicalap i Elio va nàixer a Berlanga, un poble de Badajoz, però es va criar a Elda.

Vos vau trobar acollits/des quan vau vindre ací?

Sí, sobretot gràcies a la nostra filla que ens ha permés conèixer els pares i les mares d’altres xiquets a la Plaça del Convent i a les festes d’aniversaris.

03

Quines raons vos van dur a instal·lar-vos a Biar?

Buscàvem un lloc tranquil on poder viure al camp i on poder educar la nostra filla en valencià, a prop dels nostres treballs. I Biar, a més, ens va oferir un paisatge de muntanya al costat de casa per a poder eixir a caminar que no té preu.

08

Quines diferències trobeu que hi ha entre el vostre lloc d’origen i Biar?

Hi ha moltes diferències, però destaquem la tranquil·litat de viure en un poble xicotet.

04

Què és allò que més vos agrada del poble?

És difícil de dir, ens agraden moltes coses. A més de la muntanya com vos hem dit adés, destaquem el casc antic que s’ha conservat gràcies al veïns i veïnes que l’han habitat durant segles, en altres pobles estos barris tan autèntics han desaparegut per complet.

També ens agrada que es mantinguen costums i tradicions tan arrelades com les festes d’estiu dels diferents barris, els balls tradicionals, plats com l’olleta o les guixes i la pervivència de la llengua d’esta comarca que no podeu deixar que es perda o es contamine per les modes.

05

Com valoreu este temps a Biar?

De tot hi ha hagut... però en general, positivament. D’una banda, hem viscut la infantesa de la nostra filla ací, per això mateix Biar sempre el recordarem amb estima; i d’una altra, ens hem sentit ben acollits per la gent que hem conegut.

Quina és ara la vostra situació laboral al poble?

Treballem els dos a Villena, Elio de bomber i Àngels de professora en l’escola d’adults.

06

Què li diríeu a les persones que no coneixen Biar i els ho heu d'explicar?

Que mereix molt la pena conèixer aquest raconet ja que poden gaudir d’un entorn de gran valor ecològic i històric.

07

Quines perspectives de futur teniu?

Continuar criant la filla, seguir aprenent en els nostres oficis i tractar de cuidar-nos nosaltres i els que ens envolten de la millor manera possible.

10

La vostra estada a Biar és definitiva?

Això no se sap mai.

L'article té 174 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).